Skakturnering logo

19. januar 2020

Køge 3+ EMT 2013 - Spilles på Asgård Skole i perioden fra 12. februar 2013 til 7. maj 2013

Nyheder

Køge 3+ EMT er færdigspillet..


Ulrik Larsen
Onsdag aften spilledes to manglende partier i gruppe 1, men ingen kunne indhente forhåndsfavoritten Hans Dahl Pedersen, som med 5½ point blev den samlede vinder. Henrik Smidt-Nielsen og Ulrik Larsen spillede deres 6. runde parti onsdag, og pointdelingen i det parti betød, at de begge indtog en delt 2. plads med i alt 4½ point. Størst ratingfremgang blev Henrik Smidt-Nielsen noteret for, og med et hop på 35 point nærmer han sig hastigt status som mesterspiller..

I gruppe 2 var det meget tæt i toppen. Tre spillere endte på 5 point og dermed en delt 1. plads. Det var Peter Christensen, Kim Orup og Claus Møller. Svend-Aage Svendsen, som var ubesejret indtil sidste runde, kunne været nået op på samme point med en sejr, men Karl Henriksen ville det anderledes og tog hele pointet i deres parti, og Svend-Aage gled ned på en 5. plads. Størst ratingfremgang blev Peter Christensen noteret for med 56, men også Tom Jensen, Kim Orup og Henry Petersen scorede over forventet.

Køge 3+ EMT bliver afløst af Køge Forårs-EMT, som starter på tirsdag..
Morten Hansen Hald 11. maj 2013

+ En runde tilbage i Køge 3+

Peter Christensen
Med kun 1 runde tilbage i turneringen, ligger det til en sejr i gruppe 1 til Hans Dahl Pedersen. Han skal møde Erik Carlsen i sidste runde, og et halv point vil sikre ham minimum en delt 1. plads, en sejr vil sikre ham topplaceringen alene. Der er dog enkelte spillere, der mangler to partier, så meget kan ske på de næste pladser. Nye indtastede partier er Erik Carlsen - Ulrik Larsen (rd.1) og Verner Christenen - Finn Stuhr (rd. 8).

I gruppe 2 har Peter Christensen lagt sig alene i spidsen med 4½ point. Hele fem spillere jagter ham med ½-1 point færre, så intet syntes afgjort. Svend-Aage lagde ud med to gevinster, men fire remis’er på stribe har skubbet ham ned i tabellen. Nye indtastede partier fra runde 6 er Tom Jensen – Claus Mølle, Peter Christensen – Karl Henriksen og Svend-Aage Svendsen – Ivan Schougaard.

..HUSK, næste turnering i Køge Skakklub er Forårs-EMT, som starter den 14. maj. Tilmelding kan ske via denne hjemmeside eller ved henvendelse til Erik Carlsen.
Morten Hansen Hald 3. maj 2013

+ Verner og Ulrik dominerede 5. runde

Verner Christensen
Den femte runde i Køge 3+ EMT blev afviklet den 16. april 2013, og det var i særklasse to partier der stjal billedet denne aften. Hvis der blev uddelt skønhedspræmier i turneringen, ville æren med (næsten) sikkerhed gå til enten Verner Christensen eller Ulrik Larsen for deres gevinster over hhv. Michael Vesterskov og P.O. Krogh. Ulrik Larsen tilbød en Springer med sit 11. træk, og P.O. kunne ikke stå for fristelsen! Fem træk senere var P.O. sat mat efter Ulriks Springer og Løber dansede tango skiftevis med sorts Dronning og Konge!

I Verners parti mod Michael havde han ofret to Løbere og en Springer for to bønder efter blot 13. træk. Prisen Michael betalte for den materielle overvægt, var en isoleret Konge midt på brættet – altså jaget vildt. Verner spillede det meget præcist, og især 23. e5!! var flot i en stilling hvor andre træk virkede meget lokkende. Fritz siger, at trækket giver mat i 10! – alle andre træk giver ligestilling eller tab til hvid! Verner har siden vist partiet på et bræt til alle han er kommet i nærheden af siden..

Erik vandt over Finn Stuhr, men brændte fingrene med 43. Lxe5?, som ville have givet fordelen over til Finn hvis han havde set afbytningen af Tårne på f2 efterfulgt af Sf7!. Det fandt han ikke, og Erik tog hele pointet.

I gruppe 2spillede Peter Christensen og Svend-Aage Svendsen remis, og de deler nu føringen med Tom Jensen som vandt over Henry Petersen. Tre spillere ligger ½ point efter med to runder tilbage i turneringen..
Morten Hansen Hald 28. april 2013

+ Runderapport, 4. runde

I gruppe 1 blev der spillet to partier. Henrik Smidt-Nielsen vandt over Verner Christensen i aftenens længste parti, mens Finn Stuhr var i hopla mod Peter Ove Krogh. Deres parti var reelt et runde 6-parti, så partiet skal findes under denne runde. Efter 12 træk var der en mexican stand-off midt på brættet med trusler til alle sider. Begge Dronninger var i slag, og det var P.O. der sænkede paraderne først og tillod Finn at sætte et flot kombinativt mat-angreb med Tårn-offer ind mod sorts Konge, der var fanget midt på 8. række. P.O. gav dog først op, da hans konge var mat på brættet.

I gruppe 2 deler Peter Christensen og Svend-Aage Svendsen førstepladsen, men kun med ½ point ned til de næste. Svend-Aage er eneste spiller uden tab, men i fjerde runde måtte han kæmpe hårdt for det halve point det blev til mod Claus Møller. I en noget låst stilling blev styrkerne omfordelt på begge sider, men det lykkedes ikke for hverken sort eller hvid at opnå afgørende fordel på noget tidspunkt. Peter Christensen mødte Tom Jensen, og det kunne være gået begge veje. Tom fandt f.eks. ikke 27. ..Td8, som ville vinde ham Peters fremskudte tårn, og da han to træk senere flyttede Tårnet til f8 og ikke d8, blev Peters fribonde afgørende, og Peter vandt hele pointet. Kim Orup vandt over Henry Petersen mens Ivan Schougaard vandt over Egon Hansen.

Næste runde spilles på Dronningens fødselsdag, så der er temaer nok at tage af i den anledning!
Morten Hansen Hald 12. april 2013

+ 3. runde spillet

I tredje runde mødte ratingfavoritterne i gruppe 1 hinanden, og det blev Hans Dahl Pedersen der trak det længste strå i kampen mod Ulrik Larsen, da han efter en lille unøjagtighed fra sort på snedig vis først vandt en centrumbonde og sluttede af med en kombination der ville have givet ham en bondeforvandling på 8. række. Verner havde P.O. nede i sækken men glemte at snøre til, og så bliver P.O. først farlig! Finn Stuhr mødte sin overmand i Michael Vesterskov, der fik en springer manøvreret langt ind i Finns bageste rækker, og det materielle tab der fulgte kom han sig aldrig over. Michael er nu 0,7 point fra sin forventede score med 4 runder tilbage..

I gruppe 2 blev Ivan Schougaard fanget af en klassisk binding på et ensomt tårn som endte med at koste to bønder og overvældende spil til Claus Møller. Peter Christensen havde hvid mod Kim Orup, og efter 9 træk havde Peter vundet Kims Dronning for en løber, og dermed reelt partiet. Det blev dog først en realitet efter yderligere 52 træk og endnu flere minutter. (Partilisten var usammenhængende, så ikke alle træk er indført i partiet)

Næste runde spilles først den 9. april 2013..
Morten Hansen Hald 16. marts 2013

+ 2. runde var Springerens aften

Finn Stuhr
I 2. runde af Køge 3+ kom Springeren i fokus i flere partier. I partiet mellem Ulrik Larsen og Verner Christensen var stillingen på brættet meget lige indtil Ulriks to fremstormende Springere fremtvang en afbytning som kostede Verner et rent tårn. Ustyrlige Finn Stuhr fik maksimalt udbytte af et tvivlsomt Springeroffer i 14. træk, som gav ham et, tilsyneladende, afgørende angreb mod Hans Dahl Pedersen kongefløj. Hans fik dog reorganiseret sine sorte brikker, og stod faktisk med afgørende fordel i de 16 følgende træk, før han med sit 30. træk gav fordelen til Finn, som derfra styrede pointet sikkert i havn.

I gruppe 2 fik Kim Orup et bondeslutspil med sin foretrukne Springer mod Claus Møllers Løber. Det lykkedes Kim at vinde en bonde, og da alle øvrige bønder var elimineret, fik han eskorteret den frem til dronningeforvandling. Claus gav dog op tre træk før det ville ske. Ivan Schougaard og Karl Henriksens parti bølgede frem og tilbage med initiativet skiftende fra side til side, men da de efter 48 træk blev enige om remis stod Karl med Springer+bonde mod Ivans to uforbundne bønder, klart til gevinst!

Næste runde er 12. marts 2013, og det bliver spændende at se hvad Finn Stuhr finder på mod Michael Vesterskov?!
Morten Hansen Hald 1. marts 2013

+ Så er Køge 3+ skudt igang..

Henrik Smidt-Nielsen
Tirsdag den 12. februar 2013 blev Køge 3+ skudt igang, og der skulle vise sig, at være flere interessante opgør allerede i runde 1

I gruppe 1 udspillede det største drama sig i partiet mellem Henrik og Finn, som havde tilkæmpet sig en overlegen stilling med tre forbundne fribønder. Knas med noteringslisterne for begge spillere, betød dog en pause til rekonstruering. Pausen bekom ikke Finn vel, og to træk efter spillet blev genoptaget stod Henrik til gevinst – og Finn opgav kort efter. Verner stod også bedst mod Hans Dahl, men fulgte den forkerte plan, og Hans var ikke længe om at slå til. Michael og P.O. så længe ud til at skulle dele pointet, men en snedig P.O. fik alligevel hevet hele pointet hjem.

I gruppe 2 brugte formstærke Peter Christensen kun 18 træk til at vinde over Egon Hansen – modsat skulle Ivan Schougaard og Kim Orup bruge hele 83 træk før de blev enige om en remis på grund manglende materiale til at sætte mat.

Næste runde spilles først den 26. februar 2013.
Morten Hansen Hald 15. februar 2013

+ Så starter Køge 3+ EMT 2013

Hans Dahl Pedersen
Tirsdag starter Køge 3+.
Der spilles i to grupper. Gruppe 1 - hvor Hans Dahl Pedersen er ratingfavorit - spiller alle-mod-alle.
Gruppe 2 spiller Monrad.
I begge grupper spilles syv runder.

På grund af holdkampe, påske mv. er turneringen først færdig ultimo april.
Verner Christensen 12. februar 2013