Skakturnering logo

18. juli 2024

Køge Bugt Forår 2011 - Spilles på Solrød Skole i perioden fra 30. marts 2011 til 25. maj 2011

Nyheder

Kai vandt - da toppen tabte!!

Før sidste runde var Kai Gylling i front med 7 points foran Kim Orup med 6½ og Johnny Borup med 5½. Men alle tre tabte i sidste runde og dermed vandt Kai Gylling Køge Bugt Forår 2011.

Kai har vist altid haft det besværligt mod Verner, og i rundens parti fik han slet ikke gang i dronningfløjen mod Verners Stonewall. PO slog Kim, da han fangede en løber på det forkerte ben.
Kaj Refsgaards sejr over Johnny Borup var straks lidt mere kaotisk. Længe så Johnny ud til at være på vej mod de 6½, da Kaj pludselig fik en hug ind og vandt et par bønder.
Dermed blev blev præmierne fordelt med 1. præmien til Kai Gylling og andenpræmien til PO, da Kim fik en større præmien ved at tage førstepræmien i ratinggruppe A. Refsgaard fik andenpræmien i gruppe A.
Så var der ratinggruppe B tilbage.
Steen Nielsen har haft en stærk slutspurt og fik et par stærke forbundne fribønder. Steen gik dermed ubesjret igennem turneringen og til 1. præmien i gruppe B.
Jan Ambirk og Aron spillede hurtigt remis i en stilling, hvor det så ud til, at Aron havde en officer mere - dermed fik Aron 3½. Leif spillede sin mærkelige fransk/caro-kann med c6,d5 og e6 og skulle nok være blevet jordet af Morten Hald. Efter en meget lang kongevandring vandt Leif en officer, men da Morten senere vandt den tilbage tog man remis. Dermed fik Leifs også 3½.
Til sidst slog Paul M LArsen Jørgen Trærup, så Trærup også sluttede på 3½.
Leif, Aron og Jørgen fik dermed den fyrstelige præmie på halvtredsindetyve kroner udbetalt.
Verner Christensen 26. maj 2011

+ Kai Gylling nærmer sig turneringssejren
I sjette runde af Køge Bugt Forår 2011 fik Kai Gylling endnu en sejr. Han vandt en bonde fra Morten Hald og kørte stille og roligt sejren hjem. Kai fører med ½ points foran Kim Orup inden sidste runde.
Vi troede at PO var i problemer mod Johnny Borup, da PO havde brugt meget tid. PO var dog snedigste og efter en bondegevinst kunne Johnny ikke klare den.
Kim Orup er helt uovervindelig for tiden. Denne gang gik det ud over Paul Larsen. Kim står til en kæmpe ratinggevinst - måske også i Herlev og Køge, hvor Kim også er med.
Verner kom ud for at Alan spillede Max-Lange-angrebet. Det er vist 5 gang i denne sæson, at Max_lange er dukket op i Verners partier - både som hvid og som sort. Alan fulgte teorien de første 10 træk, men lavede derefter en TN /Teoretisk Nyhed), som var mere teoretisk end god. Verner kunne vinde en officer, men ville hellere lege lidt - og det var ved at gå galt, men til sidst var den sorte løber stærkere end den hvide springer.
Jørgen Trærup og Kaj Refsgaard spillede et livligt parti, men da de bevarede noteringslister ikke er læselige, kan partiet ikke gengives.
Steen fik en flot sejr over Jan Ambirk - rundens eneste store overraskelse. Ligesom Jan var i gang med et angreb, slog Steen til med Txg7!

Leif var ikke kommet sig over mandagens anstrengelser, hvor Alan og Leif tog til Herlev og spillede 76 træk, for så at tage remis og tage hjem igen. I dagesn parti hjalp Leif nærmest Aron til en meget hurtig gevinst. Pondal spillede sit første parti.
Verner Christensen 19. maj 2011

+ Jeg får nok også remis i Nokia Gambit!!
19 må være Kim Orups lykketal, for i denne uge har Kim fået 2 points ud af 3. Og han skulle ikke have haft ret meget. Mandag og tisdag stiod han tykt til tab, men fik 1½, og i femte runde af Køge Bugt Forår fik Kim igen remis, selvom jeg syntes han stod noget skidt.

Ellers var der mange dramaer i runden. Henning Forsman og Kai Gylling havde en drabelig kamp, og da uret var nede på ca. 1 minut til Henning og ca. 4 til Kai, trak Kai Sc5-e3!!!. Det gav Hening 2 ekstra minutter på uret, men Kai vandt dog til sidst.
Paul havd D+S mod 2 Tårne og nogle fribønder til Steen. Fribønderne blev for stærke, så Paul måtte indstille skydningen.
Verner spillede en Volga/Benkö gambit (i gamle dage kaldte vi den Voj-gambit). Michael fik ike sat noget op mod den sorte løberdiagonal og på et tidspunkt måtte en fribonde blokeres med en dronning!!!
Leif og Jan spillede partiet helt ud på de små minutter, men da Leif glemte at tilbyde remis i tide, fik Jan en stærk fribonde.
Kaj Refsgaard og Alan Krag spillede et parti med 2 dronning-ofre - og til sidst blev Kaj pat!!
Verner Christensen 12. maj 2011

+ Kim satte en stopper for Kai
Efter tre ugers pause pga. påske og generalforsamling kom Køge Bugt Forår igang igen.
Kai Gylling havde et helt plankeværk efter de første tre runder, men Kim Orup satte en stopper for det. Kim vandt en bonde og det endte i et K-T-B mod K-T slutspil. Partiet var aftenens længste.
I den hurtige ende vandt Johnny Borup over Carsten Wieland og P O Krogh over Tom B Jensen.
Verner og Leif har mødt hinanden mange gange, men det er længe siden sidst.
Verner havde håbet på, at Leif ville spille italiensk, for så havde Leif fået en Evans-gambit. Men Leif foretrak i stedet Prøjsisk og spillede det lidt mistænkelige 5.-, Sxd5. Selvom det bedste for hvid er d4, så kunne Verner ikke nære sig for at spille 6. Sxf7. Leif fik efterhånden stabiliseret stillingen - konge kom bl.a. til h8, og pludselig lynede Leif med et tårnoffer på f2. Nu var det Verner som fik sig reddet ud af vanskelighederne og det endte med et slutspil K+D+T+5 B mod K+D+S+L+ 2 B. I tidsnød spillede Leif helt galt og Verner vandt.
Vi syntes begge, at det var et fantastisk parti, der bølgede frem og tilbage. Jeg satte skrædderen (Deep Schredder) til at analysere partiet hele natten - og det var rystende - vi havde overset både det ene og det andet undervejs. Men sjovt var det!!
Verner Christensen 5. maj 2011

+ Kai max
Kai Gylling Nielsen fortsatte, hvor han slap i sidste uge. Benny Kristensen blev tredje offer. Kai er nu alene i front.
Refsgaard og PO var nået til slutspillet før andre havde udført 10 træk. PO havde dronning for tårn og let officer og trak stille og roligt pointet i land.
Partiet mellem Jan Ambirk og Kim Orup - som var startet på facebook længe før de to satte sig til brættet - udviklede sig helt forvirret. En masse brikker i slag. Jan kunne vist have sat mat, men da det smuttede, var det Kim der tog det hele.
Det så ud til at Johnny fik fanget Leif ganske let.
Morten er efterhånden meget vanskelig at vriste noget fra - og det lykkedes heller ikke for Alan.
Carsten spillede sit første parti i flere måneder, og det blev op ad bakke mod Tim B Jensen.
Paul og Aron kæmpoede som sædvanligt længe, men det blev remis.
Det helt store drama udspillede sig i partiet Jørgen Trærup mod Verner Christensen.
Verner spillede Farojewic-gambitten - eller farisær-gambitten som vi kaldte den i ganle dage. Det gik helt galt for Trærup, og han var vel heldig med kun at komme en kvalitet bagud. Jørgen kæmpede tappert videre, og fik langsomt oparbejdet en gevinststilling. Verner fik sig dog fusket tilbage og det hele endte med Konge mod Konge.
Verner Christensen 14. april 2011

+ Klar til runde 3
Så er vi nået til tredje runde.
Kun to med maximum-points, som så naturligt mødes: Benny Kristensen med hvid mod Kai Gylling Nielsen.

Der er tre afbud til runden og dermed en modstander til Spielfrei - det blev Henning Forsmann.
Verner Christensen 13. april 2011

+ Amputeret runde
Runde 2 i Køge Bugt Forår var karakteriseret af 5 afbud og et sent frafald på grund af sygdom.
Derfor blev der kun spillet 6 partier.

På topbrættet trak Kai Gylling det længste strå og da Jesper Pondal måtte melde forfald på grund af sygdom fik Benny sejren uden at flytte noget træ.

Kai Gylling og Benny Kristensen er derfor i spidsen efter runden.
Verner Christensen 7. april 2011

+ Så er runde to klar!!
Til anden runde af Køge Bugt Forår er der fem afbud, så der bliver uluge antal og dermed en oversidder. Det blev Tom Jensen, der så får et let point mod Spielfrei.

Opgøret mellem Johnny Borup og kai Gylling tegner rimeligt jævnbyrdigt. det samme for pertierne Paul larsen - Refsgaard og Steen Nielsen - Leif Jørgensen.
I de øvrige mødes er der en klar favorit.
Verner Christensen 5. april 2011

+ Lg3 er noget Shit!!
På en typisk dansk forårsaften i slutningen af marts - kold og grå - startede sæsonens sidste turnering i Solrød, nemlig Køge Bugt Forår 2011.
Ca. en halv time efter at runden var startet, sagde Morten Hald - under en tur til kaffepåfyldning - at han havde spillet et træk, som jeg havde overrasket ham med i en turnering i Køge for nogle måneder siden. Det var Ulvestads-varianten i Prøjsisk. Den gang havde Morten tænkt meget længe og til sidst spillet Lb3. I Mortens parti mod Jan Ambirk skete det samme, Jan tænkte meget længe og spillede løberen til b3. Det rigtige træk er Lf1!!, men det ser man kun hvis man kender varianten. Morten vandt partiet til slut.
Kai Gylling, der ikke har været med i de sneste turneringer, startede med en sjer over PO. Som sædvanlig havde PO en overgang en tme mere på uret end modstanderen, men Kai holdt hovedet koldt.

Verner og Johnny spillede -som i sidste uge - et livligt parti. Johnny forsøgte at undgå Morra-gambitten, men efter omstillinger, havnede partiet alligevel i denne åbning. Johnny spillede ikke de stærkeste træk og Verner fik overtaget. På et tidspunkt, hvor Verner kunne have forbendret stillingen væsentligt, spillede han i stedet løberen til g3. Senere i partiet, hvor Verner igen kunne have fået afgørende fordel, spillede han igen Lg3.
Derfor er parolen: Den hvide løber må aldrig komme til g3!!!
Runden oplevede også en tidsoverskridelse, idet Jørgen Trærups tid løb ud.
Verner Christensen 31. marts 2011

+ Så starter Køge Bugt Forår

Morten Hansen Hald
Efter at alle har fået nye ratingtal er vi klar til forårsklassikeren med 20 deltagere.
I første runde skal Verner Christensen møde Johnny Borup, så de starter hvor de slap i sidste uge. Denne gang er farverne dog skiftet.
Det bliver også interessant at følge Morten Hald, som nu har et ratingtal lan gt over 1600.
Verner Christensen 30. marts 2011

+ Tilmelding klar til forår og sommer!
Det er nu muligt at tilmelde sig de næste to turneringer, som arrangeres af Solrød Skakklub: Køge Bugt Forår 2011 og Køge Bugt Sommer 2011 .
Verner Christensen 19. januar 2011