Skakturnering logo

18. juli 2024

Køge Bugt Sommer 2012 - Spilles på Solrød Skole i perioden fra 15. august 2012 til 26. september 2012

Nyheder

PO still fighting


Afslappet PO mod Simon Bering
Foto: Verner Christensen ©
Efter at PO havde en dårlig aften ved Det åbne Køgemesterkab i hurtigskak tirsdag aften, tog han revanche i toppartiet med Simon bering, der dermed måtte i gulvet for første gang. Simon har dog stadig en ratinggevinst på 200+,

Klaus vandt over Steen og deler føringen med PO og Simon.
Verner Christensen 13. september 2012

+ Kaos - kaos

Det overfyldte spillelokale
Foto: Verner Christensen ©
Aldrig har en dag levet op til overskriften i en sådan grad.

Først kom der et meget sent afbud, men det lykkedes at få Leif - der skulle være oversidder - til at spille med Kaj Refsgaard.

Men da vi ankom kl. 18 til spillestedet for at gøre alt klart til runden - dvs slæbe brætter, brikker, ure, kaffemaskine, øl/vand mv. mv. fra kælderen til første sal - brød kaos først ud. 10. klasse havde fået den ide at holde forældremøde, og der ville komme flere hundrede personer. Ingen havde fortalt os om det - på trods af at vi har en klar aftale med skolen og kommunen om at vi skal have besked mindst 14 dage i forvejen. Så gode råd var dyre - vi holdt på, at vi spillede i lokalerne, medmindre skolen kunne anvise os andre lokaler. Til sidst blev vi enige om at benytte et lokale bagest på skolens område. Men det var megt uhensigtsmæssigt, da vi nu skulle være 28 spillere + diverse tilskuere i ét lunkent lokale.
Vi har meddelt Kultur- og Fritid, at det er helt uacceptabelt og at nu er bøgeret ved at være fyldt. Kommunen har lovet at prøve at finde nye lokaler til skakken. Pt. er lokaler på Jersie Skole i kikkerten. Men vi får se!!

Der blev dog også spillet skak i de overfyldte lokaler og endda med flere overraskelser. Simon Bering Larsen fortsætter det fine spil og har nu 4 af 4 efter sejr over Klaus Hestehauge. Simon står pt, til en ratingfremgang på over 200 og hvis han spiller på samme måde i de sidste runder kan han få en ratingfremgang, som aldrig før set i Danmark.
Verner Christensen 6. september 2012

+ Runde med korte partier

Et af rundens korte partier. Simon - Jørgen (1-0)
Foto: Verner Christensen ©
Det var næsten ligeså varmt som sidst, selvom vi havde lavet gennemtræk før rundestart.

Runde var præget af mange korte partier. Det korteste var Verner mod Christian , hvor Christian røg i en gammel fidus i tospringervarianten i Caro-Kann.
Klaus Hestehauge var først færdig med partiet mod Finn Stuhr.

Klaus har nu 3 af 3 sammen med Erol Taskiran og Simon Bering Larsen. Et halvt point efter kommer Erkan og Jan Brøndum.
Verner Christensen 30. august 2012

+ Tegner til spændende tredje runde

Klaus Hestehauge
Efter de to første runder er accellerationen nu afsluttet - dvs. at alle nu kan mødes. Der viser sig fx. ved at Klaus Hestehauge skal op mod Finn Stuhr (Klaus har vist revanche tilgode) og Erol Taskiran skal møde Kim Amdi Orup. Sidste topparti er mellem Jørgen kamp Nielsen (hvidovre) og Somin bering Larsen (Emkeltmedlem). Så efter partierne onsdag aften vil der højst være tre maximummer tilbage.
Verner Christensen 29. august 2012

+ Runde 2 i en sauna

Jørgen Kamp Nielsen(th)-Morten Henrik Nielsen (1-0
Foto: Verner Christensen ©
Selvom DMI siger, at varmen er på retur, så var det ikke det vi mærkede ved runde 2. Det var frygteligt varmt og trykkende i lokalerne.

Om det var det der gjorde udslaget, må stå hen i det uvisse, men PO vandt over Morten Hald, medens overraskelserne kom i partierne Erol - Verner (1-0) og Morten henrik Nielsen - Jørgen kamp Nielsen (0-1).

Der var mange dramatiske situationer under vejs, men førstepladsen i denne kategori, går nu nok til partiet Hestehauge - Gylling. Klaus havde 2 tårne + 3 bønder mod Kais dronning og 2-3 bønder. Med tiden nede på 4-5 sekunder flere gange fik Klaus en ny springer - havde han taget en dronning i farten kunne Kai ofre dronningen for en pat-stilling.

Der er stadig seks mand med maximum. Simon Bering Larsen har hidtil spillet mest over evne med et ratingplus på 65 efter to runder.
Verner Christensen 23. august 2012

+ Så er vi klar til runde 2

Morten Hansen Hald
Der er et par afbud til runde to, så der er en oversidder - det blev carsten Wieland.

Møderne ser spændende ud, men der er som i runde 1 mange store favoriter.

Hvis man skulle skyde på en overraskelse, kunne det være, at Morten hald vinder over PO. Men PO kan vel ikke starte med kort rokade?
Verner Christensen 21. august 2012

+ Kun få overraskelser

Erol Taskiran
Lidt over 19 blev de 17 ure startet i turneringen Køge Bugt Sommer 2012.

Forinden var alle ure blevet tjekket - de kunne være løbet tør for strøm i sommerens løb.

De var kun få overraskelser. Den største var, at Erol Taskiran fik skovlen under P O Krogh, men Peter Christensens tab mod Simon Bering Larsen må komme ind på andenpladsen i denne kategori.

Steen Nielsen var dog også ved at kværne Verner Christensen. Verner fik at anfald af skakblindhed og tabte en kvalitet. I sådan en situation er man nødt til at lade som ingenting, såman truer med et farligt matangreb. Det viste sig imidlertid, at det ikke var farligt og Steen kunne komme et helt tårn foran. I stedet var Steen rimelig solidarisk og overså en mat i 2.

Der blev kæmpet bravt i de øvrige partier, og det var dejligt at se så mange nye ansigter.

Henning nævnte under oprydningen, at gennemsnitsalderen måtte være en del lavere end den seneste turnering.

Vi glæder os allerede til næstre onsdag.
Verner Christensen 16. august 2012

+ Så starter Køge Bugt Sommer 2012
Sommerferien er overstået og så går Køge Bugt Sommer igang med 34 deltagere. Der er rekord.

Der er denne gang mange nye ansigter, så der venter alle mange spændende partier.

I første runde er der altid mange store favoriter, men der plejer også at komme nogle overraskelser.

Vel mødt til alle onsdag kl lidt i 19.
Verner Christensen 14. august 2012

+ Sæsonens første turnering
Efter ferien længes man efter at spille skak igen - og det kan man allerede fra den 15. august. Her starter Køge Bugt Sommer nemlig.
Verner Christensen 2. december 2011