Skakturnering logo

18. juli 2024

Køge Bugt Vinter 2011 - Spilles på Solrød Skole i perioden fra 12. januar 2011 til 23. marts 2011

Nyheder

Alt som vanligt i Køge Bugt Vinter


Jan Mose Nielsen
Ligesom sidste år blev årets vinder af Køge Bugt Vinter 2011 Jan Mose Nielsen fra Taastrup.
Jan opnåede 8½ af 7 og satte kun en remis til mod Johnny Borup fra Brøndeby, som delte andenpladsen med Jan Ambirk fra Vordingborg.
Da man kun kunne vinde én præmie og den af den støærste værdi, blev præmierne fordelt som følger:
Hovedpræmier: 1. Jan Mose (500 kr), 2. Jan Ambirk (300).
Ratinggruppe A: 1. Johnny Borup (350), 2. Erik Levin (150)
Ratinggruppe B: 1.-2. Alan Krag-Jacobsen (250), 1.-2. Jørgen Trærup (250).
Sidste runde bragte mange interessante partier, især Johnny Borup mod Verner Christense. Partiet endte til slut med remis, men undervejs havde begge haft store muligheder for at afgøre.
Turneringens sidste parti var Leif Jørgensen mod Jørgen Trærup.
Verner Christensen 30. marts 2011

+ Så er vi klar til sidste runde
Som sædvanlig når temperaturen stiger og foråret for alvor er på vej, så slutter Køge Bugt Vinter.
Mødelisten for runde 7 er nu klar.
Selvom Jan Moses turneringssejr er klar, så er der kamp om næsten andre placeringer.
Verner Christensen 23. marts 2011

+ Snedige PO
Sjette runde af Køge Bugt Vinter var lidt tyndt besat. Fire afbud, en gang sygdom og et parti spillet forud medførte kun 9 partier.
Til gengæld var der ro på spillestedet. Linedancerne havde lukket døren og rengøringen kom før vi gik i gang.

Verner mod PO blev et mægtigt parti, som blev spillet helt ud og var det sidst færdigspillede parti. PO har nu gennem længere tid spillet OKelly-varianten i Siciliansk (B28). For første gang i flere år havde Verner derfor forberedt sig. Men hvad sker så? PO spiller slet ikke den variant. Det blev en mærkelig Sicilianer, hvor PO spillede kongen til d7 for at dække en bonde i 10. træk. Herefter burde det være spil til et mål - POs, men Verner spillede lidt for nonchelant og PO fik afbyttet til 2 tårne + uligefarvede løbere og med 4 bønder mod 3. Verner stred længe, og da remissen var i hus, gik han efter sejren og så vandt PO!!.

Jan Ambirk vandt let over Kim Orup, der spillede noget flop i Philidor og så smuttede både rokaden og et par bønder allerede i åbningen.

Mark, der kom for sent tæt på tidsgrænsen, fik stor fordel mod Bjørn, men overså et indbrud af dronning + tårn.
Steen vandt broderdysten, idet Michael lavede et lidt vildt officersoffer.
Morten Dyremose stod efter sigende igen godt, men fik ikke sat den sidste pund i kisten - nu må vi snart se en sejr fra Morten efter alle de fine oplæg.
Verner Christensen 17. marts 2011

+ Så gælder det runde 6
Efter en uge med holdskak (som ikke gik for godt) er vi nu klar med Køge Bugt Vinter igen.
Der er fire afbud til runden, så der er ingen oversiddere.
Blandt opgørene er der et ægte brødre-møde, idet Steen og Michael støder sammen.
Morten Hald og Jan Mose har spiller rundens parti - og det slap Jan bedst fra.
Der er nu lagt bonuspoints til, så stillingen er ændret lidt.
Turneringssejren går helt sikkert til Jan, medens der er mere spænding om præmierne i ratinggruppe A, hvor Kaj Refsgaard og Johnny Borup, som mødes i runde 6, begge har fire points. Erik Levin har også 4, og der er flere på 3½.
I ratinggruppe B synes Morten Hald derimod at løbe med sejren, pt. med 1½ points forspring.
Seneste nyt: Michael Vesterskov er desværre blevet syg, så Erik Levin vinder uden kamp.
Verner Christensen 15. marts 2011

+ Jan Mose i front efter femte runde
Jan Mose har lagt sig i spidsen med 4½ foran Morten Hald med 4 og Verner Christensen med 3½ efterfulgt af en stak med 3. I ratinggruppe er der stor jævnbyrdighed, medens Morten Hald ligger klart foran i gruppe B.,
Jan Mose gjorde partier mod PO meget spændende, idet han byttede dronning for tårn+springer+bonde. De mange lette officerer sværmede rundt i POs stilling, men PO forsøgte også at få et angreb med de tunge officerer. Til sidste tog Jan også kongen med i angrebet, og det så ud til at PO efterhånden blev mør. Det sluttede med at PO blev sat mat. Men for første gang i meget lang tid brugte PO næsten hele sin betænkningstid.
Johnny Borup kom allerede kl. 19.15 og så startede partiet mod Morten Hald. Begge angreb hårdt, men Morten havde vist fået beregnet længst.
Michael Vesterskov og Verner Christensen spillede Prøjsiks firspringerspil med en masse afbytninger. Men da Michael tøvede fik Verner en bonde til e4 - og den var afgørende.
Morten Dyremose fik bygget et fint angreb op igen, men ligesom mod Alan i sidste runde, fik Morten ikke det afgørende stød sat ind. I partiet mod Michael Nielsen kunne Morten vist have afgjort partiet med 38.-, Txg2!.

Inden næste runde lægges tillægges der bonuspoints.
Verner Christensen 3. marts 2011

+ Runde 5 er klar!!
Det så længe ud til, at vi fik en runde uden afbud (og dermed uden oversidder), men lige før lukketid, ringede Leif og meldte afbud. Leif var så forkølet, at min mobil-telefon ikke ringede, men hostede.
Derfor får vi en oversidder - og det blev Steen, der får lejlighed til at møde Spielfrei.

Mødelisten ser spændende ud. Jan skal denne gang op mod PO. De seneste møder mellem de to er fladet ud til Jans fordel, men PO er en snu gammel rotte.
Morten Hald og Johnny Borup, der begge er blandt de største rating-tyve i turneringen, mødes i et parti, som først starter kl 19.30. Dette skyldes, at Johnny først lander i Kastrup omkring kl. 18.30.
Michael Vesterskov skal op mod Verner, som har revanche tilgode, idet Michael vandt det seneste møde i Køge Forårs EMT.
Verner Christensen 1. marts 2011

+ Houdini er tilbage i Solrød!!
Toppartiet mellem Johnny Borup og Jan Mose Nielsen blev så spændende som forudsagt. Johnny pressede hårdt, men Jan fik parreret det hele. Jan havde dog kun ca. 1½ minutigen mod Johnny hele time og derfor virkde det naturligt, at Jan var tilfreds med en halv.
Houdini viste sig igen i skikkelse af Alan Krag-Jacobsen, der i en næsten umulig stilling fik et afgørende randbondetræk sat ind. Det var ærgerligt for Morten Dyremose, der spillede et flot angreb, men ikke fandt det afgørende træk 32. Dxf6.
Leif Jørgensen forsvarende sig flot mod Benny Kristensen. I slutstillingen, hvor Leif tilbød remis, havde Leif faktisk en fribonde i overskud, men han var ræd for tiden.
Jan Ambirk og Morten Hald spillede noget helt vildt, hvor Morten på et tidspunkt havde to tårne mere, men så endte det i et slutspil med K-T-b til Morten og K-L-B til Jan. Morten fik tilsidst afbyttet til et bondeslutspil, som han vandt - men havde Jan ikke en remis lige før afbytningen?
PO og Mark havde et noget uklart parti, hvor PO angreb voldsomt til slut. POs styrker brød forsvarsværkerne, men måske kunne Mark have generet PO med 45.-, f4?
Aron fik lavet et fint matnet mod Paul M Larsen.
Igen en aften med mange spændende partier.
Jan Mose fører nu med 3½ efterfulgt af Johnny Borup, PO og Morten Hald med 3.
Hvsi der ikke kommer afbud, så skal Jan have hvid mod PO og Morten hvid mod Johnny den 2. marts.
Verner Christensen 17. februar 2011

+ Klar til runde 4
Så er der lagt op til runde 4.
Runden byrder på det interessante topopgør mellem Johnny Borup og Jan Mose Nielsen. Jan er naturligvis storfavorit, men Johnny har spillet hidtil spillet flot, så opgøret bliver spændende.
De fleste øvrige møder har også alle en klar favorit.
Der er dog 3 undtagelser: Henning Forsmann mod Flemming Dyremose, Aron Sørensen mod Paul M Larsen og Jens Grum-Schwensen mod Erik Friberg Hansen.
Verner Christensen 16. februar 2011

+ Nemesis, Nokia gambit og No Show
Før runden gik i gang bad Flemming Dyremose om mit mobilnr. Så ville han ringe til mig, når runden var startet. Jeg slukkede dog for telefonen. Flemming spillede mod Morten Hald i lokale 2, så jeg fulgte ikke partiet så tæt. Efter ca. en ½-times spil, så jeg at deg sad og analyserede i analyse-rummet, så jeg spurgte Flemming om, hvorfor han ikke tog telefonen, når jeg ringede. Det viste sig så, at Flemmings telefon faktisk havde ringet og at han havde tabt på Nokia Gambit. Det må være Nemesis.

Vi var også ude for No Show, da Kaj Refsgaard ikke fik spillet noget mod Michael Vesterskovs 1. e4. Der kan have været problemer med togene, Kaj kommer jo fra Jernbanen?!

Men dagens store overraskelse var, at Mark Kirkebække fik en halv mod Verner. Verner prøvede og prøvede, men Mark faldt ikke i nogle af fælderne og afviklede i stedet flot til et uligefarvet løberslutspil.
Jan Mose og Leif spillede et spændende parti. Leif var helt presset i bund, og uglerne var enige om, at det bedste træk for Leif var PAS. Men da det jo ikke er lovligt i skak, måtte Leif flytte og et tårntræk betød mat i 4. Men spændende var det.

Jan Mose er nu som forventet i spidsen med 3, men lige efter kommer Johnny Borup med 2½. Vi ser frem til deres møde på næste onsdag.
Efter de to følger en stak på 8 med alle 2 points.
Verner Christensen 10. februar 2011

+ Rundelægning tredje runde Køge Bugt Vinter

Michael Nielsen
Det var lidt mere kompliceret end ellers at lægge tredje runde, idet der er sket den glædelife nyhed, at vi har fået en ekstra deltager, nemlig Michael Nielsen. Flere af jer kender Michael - som er Steens bror - og som har spillet et par holdkampe for Solrød. Michael spiller nu for Sjælsø. Michael kan først spille fra runde 5.
Derfor har vi nu tre afbud til den aktuelle runde, og der bliver desværre en oversidder. Aron trak loddet.
Vi glæder os alle til topopgøret Jan Mose mod Leif Jørgensen. I de tidligere indbyrdes opgør har Jan altid været ret så overlegen, men måske kan Leif drille Jan denne gang?
Verner Christensen 9. februar 2011

+ Leif og Mose har taget têten
Runde 2 gav mange spændende partier. Leif blev udsat for en lidt aparte åbning fra Morten Hald, men Leif lod som ingenting og fik i stedet et meget farligt angreb, som gav materiel fordel til Leif. De 2 gange Jan havde faktisk aldrig spillet mod hinanden før, Mose fik efterhånden udnyttet Ambirks svage baglinie.
Herefter er Leif Jørgensen og Jan Mose de eneste med max. points.
Partiet mellem Henning Forsmann og Mark Kirkebække var utroligt interessant og der blev tidst taget remis i en stilling med dronning mod tårn, springer og løber.
Erik Levin så først ud til at skulle vinde over PO, men i slutspillet fik PO stillet en mattrussel op, så Erik var nødt til at give ne kvalitet. Det så ud til at Erik kunne holde slutspillet, selvom han var nede på et minut de sidste 25 træk. Desværre satte Erik løberen direkte i slag.
Verner Christensen 27. januar 2011

+ Så er vi klar til runde 2!!

Morten Sigvart Dyremose
Efter en uges pause pga. holdkampe er vi nu klar til runde 2 i Køge Bugt Vnter 2011.
Der er indløbet 2 afbud til runden og derfor er der en oversidder. WinSwiss valgte Morten som den uheldige. Han får dog en sejr over SpielFrei i stedet.
Det bliver spændende at se om Jan Robert kan presse Jan Mose. Seneste møde mellem de to endte vist med en hurtig sejr til tåstrupformanden.
Men ellers er der flere tætte opgør, så vi glæder os til onsdag aften - og så er det også en aften uden hanbold i fjerneren.
Verner Christensen 25. januar 2011

+ Køge Bugt Vinter er startet
Der var kun ét overraskende resultat. PO måtte ned mod Johnny Borup - og partiet var endda det først afsluttede.
Alle andre resultater var tæt på det forventede.
Flere var angrebpartier: Verner spillede Schliemann-gambit mod Benny Kristensens spanske forsvar og Jan Mose spillede en Urusov-gambit mod Michael Vesterskov
Verner Christensen 13. januar 2011

+ Så er vi klar til Køge Bugt Vinter
I dag starter den første rigtige turnering i 2011, nemlig: Køge Bugt Vinter 2011.
Der deltager 25 spillere og første runde er nu klar.
Det ulige antal gør at Jan Robert møder SpielFrei og derfor fører turneringen før det første træk er udført.
Det mest mærkværdige møde er Benny Kristensen mod Verner Christensen. De seneste to turneringer - Low Budget XXXIV og Køge Bugt Efterår 2010 - er begge startet med samme møde.
De fleste parringer har en klar favorit, medens Flemming Dyremose mod Aron Sørensen og Mark Kirkebække mod Kim orup ser dog jævnbyrdige ud.
Verner Christensen 12. januar 2011