Skakturnering logo

20. juli 2019

Køges Åbne Klubmesterskab 2015/16 (20. oktober 2015 til 12. januar 2016)

Nyheder

Jesper Pondal klubmester 2016

Efter en forholdsvis fredelig remis mod Michael Vesterskov var det afgjort, at Jesper Pondal er året klubmester.
Jesper var et helt point foran de nærmeste inden sidste runde og behøvede blot en remis for at blive klubmester for første gang.
Det blev til 5½ point af de 7 mulige.
Der var tæt kamp om 2. pladsen i gruppe 1. Her blev resultatet af et højst underligt parti mellem Finn Stuhr og Henrik Smidt-Nielsen afgørende for denne placering. Officererne forsvandt på skift fra henholdsvis den ene og den anden, men da røgen havde lagt sig havde Finn klar fordel med en springer mere. Henrik kæmpede heroisk, og sluttelig forsvandt Finns sidste bonde, og partiet var remis. Da en af dem skulle vinde for at blive 2-er, overlod de pladsen til Peter Wang, der derfor fik præmien.
I gruppe 2 blev det overraskende Theo Stage-Steffensen, der blev nummer 1. Her kunne Kurt Søgaard Nielsen med gevinst over Benny Kristensen have besat denne plads, men partiet endte remis, hvorved han måtte nøjes med 2. pladsen og den sidste præmie i en gruppe.
Erik Carlsen 19. januar 2016

+ Jesper Pondal tæt på sit 1. klubmesterskab
Efter 6. runde står det nu klart, at Jesper Pondal efter gevinst over Peter Ove Krogh nu er helt sikker på at blive årets klubmester i Køge Skakklub.
Det vil således være første gang, at Jesper vinder denne titel. Resultatet er kommet efter solidt og vedholdende spil. Ingen hurtige gevinster - så hellere tabe. Det er så kun sket en enkel gang. Derfor er Jesper nu et helt point foran sine nærmeste modstandere.
Det er desværre ikke muligt i sidste runde at tage en remis-runde. Ellers ville sagen jo helt klart være på plads nu. Jesper sidste modstander bliver højst sandsynlig Peter Wang, der med gevinst kommer a point med Jesper. Jespers korrektion må dog være så god, at han kan føle sig sikker.
Erik Carlsen 6. januar 2016

+ Fejl i rundelægningen
Der er desværre opstået en fejl i rundelægningen til dagens runde.
Finn var ikke blevet registreret med et halvt point for sin sidste runde med en remisspiller.
Det er ikke alle, der er blevet berørt.
Se ændringerne i tabellen.
Erik Carlsen 8. december 2015


'

Billeder fra Køges Åbne Klubmesterskab 2015/16

'


    onsdag 7. august 2019: Køge Bugt Sommer 2019, runde 1