Skakturnering logo

21. oktober 2020
Køge Bugt Efterår 2020, runde 4

Køge Forårs EMT 2013 - Spilles på Asgård Skole i perioden fra 14. maj 2013 til 11. juni 2013

Nyheder

Køge Forårs-EMT færdigspillet


Erik Carlsen
Den 11. juni 2013 spilledes femte og sidste runde. Der var to partier i gruppe 1 der ikke nåede at blive afviklet, og desværre for Ulrik var det to af hans partier. Erik Carlsen kunne derfor ikke hentes da han i femte runde havde vundet over Morten Hald, så han blev samlet vinder med 4 gevinster i lige så mange partier. Jan Ambirk spillede en god turnering og to 2. pladsen alene efter et noget aparte parti mod P.O Krogh. Allerede i 8. træk satsede gamblede Jan og stillingen blev noget vild og uklar i de følgende træk. Til sidst blev angrebet på sort dog for meget og Krogh måtte give fortabt. Sort rokerede i øvrigt ulovligt i træk 19, men da Jan ikke opdagede det blev der spillet videre. Partiet der er uploadet vises derfor ikke helt korrekt, men alle trækkene kan ses.
I gruppe 2 gjorde Simon Bering Larsen rent bord med 5 gevinster og dermed en overbevisende vinder. Finn Stuhr, som var mere end heldig med at få overtalt Henry til at tage remis fik 2. pladsen alene med 3½ point. I sidste runde forsøgte Kim Orup igen at lave magi med Konge/bonde mod Konge/Dronning, men heller ikke mod Karl Henriksen lykkedes det.
Hvad rating angår hentede Simon Larsen hele 51 point, og det skal blive spændende at se hvor han lander når næste sæson er slut. Jan Ambirk vandt 39 point, og Erik Carlsen 36.
Med afslutningen af Forårs-EMT er skaksæsonen i Køge Skakklub også slut – vi håber, at se en masse gengangere til næste sæsons turneringer…
Morten Hansen Hald 15. juni 2013

+ Fire partier spillet i runde 2

Karl Hildebrandt Henriksen
I gruppe 1 spillede Peter Ove sort mod Verner. Det blev et hurtigt spillet parti, som sluttede da PO pludselig så, at Verner havde en officer mere på brættet. Det skete efter 25. Tf2, og hvorefter hvids Springer blev fjernet fra brættet. Kort forinden missede PO igen et af de træk, som han plejer at fange intuitivt, nemlig 21. Dxb7!, som ville sætte ham to bønder foran og samtidig frarøve Løberen sin dækning af c3. I gruppens andet parti mødte var Jan Ambirk mødt velforberedt op mod Morten Hald. Efter 10 træk havde Morten en bonde mere, mens Jans brikker til gengæld var udviklede, og det hele faldt fra hinanden efter et anfald af skakblindhed i sorts 12. træk.

I gruppe 2 spillede Simon Bering skandinavisk mod Kim Orup, og efter 29….Sxc3, kørte Simon langsomt men sikkert sejren hjem. Slutningen blev et interessant tårnslutspil med en merbonde til sort, hvor Kims eneste tilbageværende brik desperat flygtede fra Simons Dronning og Konge i de sidste 14 træk. Simon gjorde det hele færdig med under 1 minut tilbage på uret! Ivan Schougaard og Karl Henriksen spillede et meget lige parti fra start til slut. Ivan ignorede to remis-tilbud undervejs, og endte så med at ”stjæle” hele pointet, da Karl var lidt for hurtigt til at resignere. Slutstillingen i partiet er rent faktisk remis efter 57…hxg4, 58. Kh4,Kf6! – alle andre kongetræk taber, men Kf6 afholder hvid fra at få sin Dronning.
Morten Hansen Hald 26. maj 2013

+ Køge Forårs EMT skudt i gang

I gruppe 1 var en gammel kending fra Vordingborg dukket op, nemlig Jan Ambirk, som spillede Larsen varianten (4…dxe5) i moderne Aljechins forsvar mod Verner Christensen. Verner fik en klar fordel ud af åbningen, men fik ikke profiteret af den, og da Jan i slutspillet, ad omveje, fik placeret sin springer solidt på e7, enedes de om remis. I gruppens andet parti mødtes Peter Ove Krogh og Erik Carlsen. Erik fik tidligt en fribonde, og P.O. brugte mange ressourcer på at få den stoppet. Måske derfor overså han nogle chancer for modspil, som han sjældent misser, f.eks. 31. Lxg5! – og havde Erik haft mere end kun et par sekunder til sit 40. træk, havde han måske set 40…Txf2!

Gruppe 2 har deltagelse af Simon Bering Larsen, som deltog i Køge Bugt Sommer i 2012, hvor han skrabede imponerende 220 ratingpoint sammen – et klart tegn på, at han endnu ikke har nået sin reelle styrke ratingmæssigt. Han var oppe imod Ivan Schougaaerd, som efter en lille unøjagtighed i 13. træk langsomt, men sikkert, kom til at stå værre og værre. Henry Petersen mødte Kim Orup i et meget lige parti, indtil Henry i træk 22 inviterede Kims springere indenfor i hans stilling. Henning Jakobsen mødte Finn Stuhr, som med 45…Le5+? gav Henning muligheden for at opnå klar fordel. Efter 46. Txe5,fxe5 47. Kxe5 vil Finn få mere end svært ved at styre hvids to fribønder. Henning spillede i stedet 46. Ke4, men Finn opnåede først vindende fordel efter Henning i træk 54 lod sin Løber fange af sorts bønder.
Morten Hansen Hald 15. maj 2013

+ Grupper klar i Køge Forårs EMT 2013
I alt 14 er tilmeldt til Køge Forårs EMT, så gruppe 1 består af 6 spillere der spiller alle mod alle. Gruppe 2 består af 8 spillere der spiller en 5 runders monrad.
1. Runde spilles tirsdag d. 14 maj kl. 19.00
Webmaster 13. maj 2013


    onsdag 21. oktober 2020: Køge Bugt Efterår 2020, runde 4