KKSA logo

Skovbo GM 2014

Skovbo Skakklub
28. januar 2020
Simon Bekker-Jensen vinder af Skovbo GM 2014. Skytte-Burmakin remis

Turnerings sponsorer

Links

Lars Grahns Blog
Chessdom

Nyheder

Varm tak til IM Rasmus Skytte


Præmietagerne. Til venstre IM Simon Bekker-Jensen
Foto: Verner Christensen ©
Simon Bekker-Jensen har helt sikkert sendt IM Rasmus Skytte en kæmpemæssig varm tak efter remissen mod GM Vladimir Burmakin i sidste runde. Dårligt var de kommet i gang, før Rasmus med en fin hjemmeforberedelse var kommet i en fordelagtig stilling, som nærmest tvang Burmakin til at tage imod remissen.
Simon fik ellers selv lov til at kæmpe rigtig længe mod GM Henrik Danielsen. Han måtte dog kæmpe forgæves, da Henrik sluttelig løb med hele pointen.
For en gang skyld må Simon have været lige glad, idet sejren i turneringen jo længe havde været i hus.
2.- til 5. præmierne gik til GM Henrik Danielsen, GM Vladimir Burmakin, IM Christian Jepson og IM Björn Ahlander.
Altså dansk i toppen efterfulgt af islandsk, russisk og svensk triumf.
Resten af præmietagerne kan ses under "stilling", som findes ved turneringens tabel.
Der var en flot indbundet Larsen-bog til bedste spiller over 65 samt bedste junior. Disse gik til henholdsvis Hans Dahl Pedersen og Mikkel Manosri Jacobsen, der dog vandt den på lodtrækning mellem Martin Percivaldi og Julius Mølvig.
Erik Carlsen 14. september 2014

+ 2 runder med kampskak

Vladimit Burmakin vs. Vladimir Okhotnik
Foto: Erik Carlsen ©
7. og 8. runde af Skovbo GM 2014 bød på en masse kampskak. Kun få partier blev taget remis efter få træk, selvom der skulle spilles dobbeltrundigt i dag. Det kom dog til at gøre ondt på turneringens ratingfavorit, GM Vladimir Burmakin, der efter en meget hurtig remis mod GM Daniel Semcesen i 7. runde måtte se chancen for en enesejr forsvinde, da han i 8. runde ikke formåede at få mere end remis mod eks-verdensmesteren, GM Vladimir Okhotnik.
Anderledes positiv så det ud for IM Simon Bekker-Jensen, der med 2 flotte sejre i dagens runder har bragt sig alene i spidsen af turneringen med et helt point. Han er derfor sikker på mindst en delt turneringssejr. Det er gået forrygende for Simon, der nu har vundet de sidste 5 runder i træk. Et par bløde remisser i 2. og 3. runde gør, at Simon ikke har chance for en GM-norm uanset udfaldet i sidste runde.
Som sagt blev der kæmpet indædt i rigtig mange partier. Nævnes skal Kasper Henriksen, Køge, der med sejt spil holdt remis mod Jacob Sylvan.
I morgen søndag kl. 12.00 spilles sidste runde af turneringen, og kl. 17.00 vil der være præmieuddeling. Spændende bliver det at se, om IM Simon Bekker-Jensen kommer til at stå alene på skamlen. Han møder GM Henrik Danielsen i sidste runde.
Erik Carlsen 13. september 2014

+ Tronskifte i Skovbo GM 2014

Simon Bekker-Jensen vs. Mikkel Antonsen
Foto: Verner Christensen ©
I en forrygende spændende 6. runde blev der vendt op og ned i toppen af turneringen. Således overtog IM Simon Bekker-Jensen og GM Vladimir Burmakin tronen efter sejre over henholdsvis IM Mikkel Antonsen og GM Henrik Danielsen.
Mikkel måtte altså abdicere efter flere runder alene på toppen. Det var 2 spændende partier, der tippede ved små fejl.
Martin Percivaldi spillede også et godt parti. Helt fra start kom han til at stå til gevinst, men en kæmpe buk reddede det hele point for GM Daniel Semcesen.
Længere nede i rækken var der også favoritter, der var i vanskeligheder. I partiet mellem GM Carsten Høi og Kasper Henriksen, Køge kom stormesteren i store vanskeligheder. Men som ofte redder den bedre spiller sig ud af problemerne. Ærgerligt for Kasper, der havde spillet åbningen meget fint.
Også i partiet mellem FM Jacob Carstensen og Henrik Dahl Pedersen vendte fordelen pludselig. Henrik havde ellers behandlet sin stilling med stor forståelse, men lavede en lille fejl, der kostede ham hele pointet.
Der blev spillet mange spændende partier i runden. Disse kan ses og gennemspilles her på hjemmesiden.
I morgen lørdag afvikles så 7. og 8. runde. Der er start kl. 10.00 og kl. 16.00.
Erik Carlsen 13. september 2014

+ Lidt tættere i toppen

Mikkel Antonsen vs. Vladimir Burmakin
Foto: Erik Carlsen ©
Efter 5. runde er et lidt større felt blevet samlet omkring toppen af tabellen. Det er dog stadig IM Mikkel Antonsen, der holder fast på første pladsen, men nu er der hele 4 spillere, der med et halvt point mindre bejler om den eftertragtede plads.
Mikkel har 4½ point, mens GM Vladimir Burmakin, GM Henrik Danielsen, IM Simon Bekker-Jensen og IM Bjørn Ahlander alle har scoret 4 point.
Remissen i dag mellem Mikkel Antonsen og Vladimir Burmakin efterlader stadig Mikkel med gode GM-normchancer. Om der er andre, der ligger indenfor rækkevide af en norm, vides ikke, da der endnu ikke er blevet regnet på det.
Ser man med de lokale brikker, er det glædeligt at se, at hele 3 Køge-spillere ligger i gruppen med 3 point.
Nævnes skal Hans Dahl Pedersens parti mod Peter Stuhr - også Køge. Et fint bondeoffer banede vejen for en flot sejr.
Endnu et interessant parti blev spillet mellem GM Vladimir Okhotnik og Martin Percivaldi. Offer og fint forsvar var nogle af ingredienserne i partiet, der sluttede remis.
Næste runde spilles fredag aften kl. 18.00, men allerede kl. 16.30 er der foredrag af Jan Løfberg om sin bog om Bent Larsen.
Erik Carlsen 12. september 2014

+ IM Mikkel Antonsen hager sig fast til 1. pladsen

Axel Smith vs. Mikkel Antonsen
Foto: Verner Christensen ©
Efter de 4 første runder af Skovbo GM 2014 har IM Mikkel Antonsen stadig maximum 4 ud af 4. Han er derfor stadig ene om at besætte 1. pladsen i turneringen, der fortsætte på torsdag.
Mikkel spillede et flot parti mod IM Axel Smidt fra Sverige. Han fik et fint angreb ind mod den hvide konge, og på et tidspunkt blev presset for stort, hvorved det kostede Axel Smidt materiale. Mikkel spillede derefter sikkert det hele point i hus.
Der er nu lagt op til et spændende parti på torsdag, hvor 5. runde af turneringen løber af stablen. Her møder Mikkel med de hvide brikker GM Vladimir Burmakin. Kan Mikkel fortsætte de gode takter, kan han være på vej til en GM-norm.
I øvrigt var der rigtig mange spændende partier i runden. De kan findes og ses her på hjemmesiden.
I morgen og på tirsdag afvikles der hurtigturnering i Kulturhuset i Borup. Man kan stadig tilmelde sig.
De sidste runder af Skovbo GM 2014 afvikles torsdag til søndag i næste uge.
Erik Carlsen 7. september 2014

+ IM Mikkel Antonsen i spidsen

3. runde: Mikkel Antonsen mod Oksana Vovk
Foto: Verner Christensen ©
Efter de første 3 runder af Skovbo GM 2014 ligger IM Mikkel Antonsen alene i spidsen af turneringen med 3 ud af 3 mulige point.
I 2. runde gik det ud over GM Carsten Høi, og i 3. runde var det så WIM Oksana Wovk, der måtte ned med nakken.
2. runde var ellers præget af en del forholdsvis hurtige remisser, men der var dog også nogle få overraskelser. Nævnes skal Kasper Henriksens sejr over Alexander Rosenkilde. Kasper fik derfor æren af at skulle møde turneringens ratingfavorit GM Vladimir Burmakin. Også her gjorde Kasper en god figur, men måtte alligevel nøjes med ingenting efter et langt og sejt parti.
Julius Mølvig spillede også et meget flot parti, da han med de sorte brikker i flot stil vandt over Dara Akdag.
Se RELIVE fra de 2 runder samt de øvrige partier via turneringstabellen.
Erik Carlsen 6. september 2014

+ Mange favoritsejre i 1. runde.

Jesper Kjærgaard-Jensen (tv) vs. Carsten Høi
Foto: Erik Carlsen ©
I 1. runde af Skovbo GM 2014 var der mange favoritsejre, men der skulle kæmpes længe af titelholderne i mange af partierne, inden det hele point var i hus.
Som altid er der dog undtagelser. Især i partiet mellem GM Carsten Høi og Jesper Kjærgaard-Jensen gik det hurtigt. Allerede i åbningen foretog Jesper med de hvide brikker et ukorrekt offer, der straks blev straffet af GM´eren.
GM Henrik Danielsen fik også forholdsvis hurtigt skovlen under IM Bjørn Brinck-Claussen. Med et flot afslutningstræk tilbød Henrik Bjørn en "gratis" løber. Bjørn tog dog ikke imod tilbuddet og opgav i stedet.
Hans Dahl Pedersen var den eneste, der fik udbytte af sine anstrengelser, idet han med en bonde under i et tårnslutspil mod IM Rasmus Skytte holdt remis. Rasmus var i tidnød og kunne nok med lidt bedre tid have taget hele pointet. Æren skal dog ikke derved tages fra Hans Dahl.
De 10 øverste partier kan ses på hjemmesiden og allerede kl. 10.00 lørdag kan næste runde af Skovbo GM 2014 følges LIVE på hjemmesiden. Lørdag kl. 16.00 afvikles 3. runde.
Erik Carlsen 6. september 2014

+ Skovbo GM åbnet med fuld musik

Første træk udføres af Anette Simoni
Foto: Verner Christensen ©
Skovbo GM 2014, som bliver spillet på Borup Kulturhus, blev åbnet med musik og taler.

Fra kl. 16.30 spillede De små grå vidunderlig musik. Opfattelsen af Borup er blevet ændret væsentligt ved dette arrangement. For hvem havde troet, at der kunne forefindes så skønne toner i Borup. Indtil nu nhar jeg altid anset rundkørslen ved afslutningen på Møllevej som Borups største turistattraktion.

Kl. 17.30 overtog formanden (eller -damen) for Køge Kommunes kultur- og idrætsudvalg, Anette Simoni, mikrofonen og åbnede turneringen med en lille tale, hvor hun roste initiativet omkring turneringen samt skakkens gode egenskaber i almindelighed.

Organizer Hans E. Andersen fortalte om de praktiske forhold og chief arbiter Verner Christensen fortalte om bl.a telefon-reglen.

Kl. 18.00 satte Anette Simoni turneringen igang ved at udføre det første træk for GM Vladimir Burmakin.
Verner Christensen 5. september 2014

+ Gode norm-chancer
Feltet til årets Skovbo GM er efterhånden ved at være på plads. Der forhandles dog stadig med et par russiske stormestre og et par andre om de sidste inviterede pladser.
Men allerede nu er der rigtig gode chancer for at score en GM- eller IM-norm. Dette burde lokke flere af de potentielle norm-tagere ud ad busken med en hurtig tilmelding.
Chancen er absolut ikke blevet mindre efter den forhenværende verdensmester i seniorskak, GM Vladimir Okhotnik, har meldt sig til turneringen.
Spændende bliver det at se, om GM Henrik Danielsen kan gentage succesen fra sidste gang med en ligeså fornem sejr. Han får i hvert fald rigtig god modstand set ud fra det deltagende felt.
Erik Carlsen 20. august 2014

+ Sidste gang vandt GM Henrik Danielsen

Henrik Danielsen tog den store check i Skovbo
Foto: Verner Christensen ©
Ved den forrige turnering i Skovbo var GM Henrik Danielsen vinderen med 8 af 9.
Hans E Andersen 10. oktober 2013

+ Klar til at modtage din tilmelding

GM Miezis vs GM Zubarev
Foto: Verner Christensen ©
Så er vi klar til at modtage din tilmelding til Skovbo GM 2014.

Turneringen afvikles efter samme koncept som tidligere - dvs. fredag-søndag og torsdag-søndag. Der er dobbeltrunder de to lørdage, men så til gengæld gratis buffet mellem runderne.

Vi plejer at få gang i grillen, så det gør vi nok også denne gang.

Sidste gang var det GM Henrik Danielsen, der løb med sejren - hvem bliver det denne gang?

Vi glæder os til at se dig!!
Hans E. Andersen 9. oktober 2013

Skal du have gavekortet
til Skrøbelev gods!

Skrøbelev Gods
- så husk at melde dig ind i Dansk Skak Unions Støtteforening
læs mere

Billeder fra turneringen

    Flere turneringer på www.skakturnering.dk