Skakturnering logo

20. juni 2024

Spillested

Borup Kulturus

Borup Kulturhus, Møllevej 2,
4140 Borup


Hvordan kommer jeg frem?
se adressen via Findvej

Kontakt

Spørgsmål om
turneringen
kan rettes
pr e-mail til
Hans E. Andersen
Hans E. Andersen

Spørgsmål om hjemmesiden
eller evt. problemer med
tilmeldingen kan rettes
pr e-mail til Webmasteren

Nyheder

Henrik Danielsen sejrede i Skovbo GM


Henrik Danielsen tog den store check i Skovbo
Foto: Verner Christensen ©
GM Henrik Danielsen fra Island vandt turneringen med en impornerende score på 8 af 9 og sluttede et halvt point foran GM Normunds Miezis fra Letland.
Verner Christensen 23. september 2012

+ Danielsen og Miezis i parløb

GM Miezis vs GM Zubarev
Foto: Verner Christensen ©
(På billedet: Miezis mod Zubarev på 1.brættet.) GM Danielsen og GM Miezis deler stadig førstepladsen med 6/7. Deres partier i 7. runde sluttede på samme måde: I et rent dronningslutspil tog hvid en ekstra dronning, og sort, GM Kunin hhv. GM Zubarev, forsøgte forgæves at give evig skak. Eneste spiller på 5½ points er IM Antonsen, der vandt over IM Vijayalakshmi, så han nu har slået begge halvdele af det indiske ægtepar. IM Andreas Skytte Hagen måtte nøjes med remis mod IM Semcesen, og de har begge 5 points sammen med GM Solodovnichenko, IM Nikolaj Mikkelsen og FM Igor Teplyi.

I 8. runde får Antonsen hvid mod Miezis, og Skytte Hagen skal prøve lykken med hvid mod Danielsen. Desværre har Antonsen ingen muligheder for GM-norm, da han ikke fik nogen modstander i 1. runde. FM Teplyi har mulighed for en IM-norm, og det kræver en sejr over IM Semcesen
Jens Askgaard 22. september 2012

+ Stormestre fører Skovbo GM

Mikkel Djernæs Antonsen
GM Henrik Danielsen og GM Normunds Miezis ligger i spidsen for Skovbo GM med 5/6. I 6. runde vandt de over de danske IMer Nikolaj Mikkelsen og Jens Kristiansen. Som forudsagt i den forrige nyhed skyndte GM Kunin sig at tage remis mod sin landsmand Solodovnichenko, så Kunin nu ligger ½ point bag de førende sammen med GM Zubarev, IM Vijayalakshmi, IM Semcesen, IM Mikkel Antonsen og IM Andreas Skytte Hagen.
I 7. runde møder de fire stormestre hinanden, så Danielsen og Miezis får hvid mod henholdsvis Zubarev og Kunin. Semcesen spiller mod Hagen. Vijayalakshmi får hvid mod Antonsen og kan spille på revanche for sin ægtemand GM Sriram, som Antonsen slog i 6. runde.
Jens Askgaard 21. september 2012

+ Skovbo GM før 6. runde

Henrik Danielsen
Fem spillere ligger i spidsen for Skovbo GM med 4/5 points. Deriblandt de førende efter 4. runde, GM Henrik Danielsen og GM Normunds Miezis, hvis fredsremis tillod tre andre spillere at slutte sig til dem på førstepladsen. Deriblandt IM Nikolaj Mikkelsen og altmeister IM Jens Kristiansen, der begge vandt flotte angrebspartier med hvid i 5. runde. Den femte mand er den tysk-ukrainske GM Vitaly Kunin, der med sort overspillede IM Bejtovic. De tre resterende stormester ligger et halvt point bagefter i en klump med 12 spillere - heriblandt den kvindelige IM Subbaraman Vijayalakshmi, som blot skal nå 2500 i Elo for at blive GM, da hun har scoret de nødvendige normer. At dømme efter det spil, hun har vist i Skovbo GM, skulle det ikke tage hende lang tid. I 5. runde var hun dog ude i tovene mod IM Semcesen, men efter 70 træks besværligt forsvarsspil reddede hun remisen med en patfidus.

I 6. runde skal de danske IMere Mikkelsen og Kristiansen vise, hvad de er værd mod Danielsen og Miezis. Kunin får hvid mod GM Solodovnichenko - rundens sandsynligste pølseremis. Den tredje ukrainske stormester, Zubarev, spiller givetvis på gevinst mod IM Simon Bekker-Jensen, mens partiet IM Antonsen-GM Sriram tegner mere lige. De sidste danskere på 3½, IM Andreas Skytte Hagen og FM Karsten Larsen, skal spille mod hinanden.
Jens Askgaard 21. september 2012

+ 5 runde i gang
Efter de tre fridage er Skovbo GM 2012 blevet genoptaget.

De to GMer Henrik Danielsen og Normunds Miezis fører med 3½. De bor begge på Køge Vandrehjem i hhv værelse 18 og 19, så partiet sluttede remis efter 11 træk.

Det gik så hurtigt at fotografen ikke har fået fremkaldt billede endnu.
Verner Christensen 20. september 2012

+ Første runde med få overraskelser

Første runde bringer altid møder med stor ratingforskel. på grund af acceleraton var de dog ikke så store som sædvanlig i en sweiezer. Men alligevel oplevede vi nogle uventede resultater.

Størst var IM Simon Bekker-Jensens gevinst over turneringens højest ratede spiller Yuri Solodovnichenko fra Ukraine, men også Karsten Larsen matsætning af den gamle mester Jens Kristiansen var set komme af alle.

Et par af remisserne skal dog også nævnes: Igor Teplyis mod Den islandske stormester Henrik Danielsen og turneringens kvindelige stormester (WGM) Subbaraman Vijayalaksmi fra Indien mod GM Normund Miezis fra Letland.
Verner Christensen 15. september 2012

+ Skovbo GM 2012 igang

Borgmester Marie Stærke åbner turneringen
Foto: Verner Christensen ©
Klokken lidt i 18 åbnede Borgmester Marie Stærke fra Køge turneringen.
Næsten alle var mødt - men desværre var to udlændige ikke fremme.

Der var lidt problemer med live-dækningen i starten. Det skyldtes, at filerne blev uploaded til en forkert folder. Men nu kører det hele.
Verner Christensen 14. september 2012

+ Så er de første GMer ankommet
Kl 13.55 landede SK1638 fra frankfurt i Københavns Lufthavn i kastrup med det indiske stormesterpar GM Jha Sriram og WGM, IM Subbaraman Vijayalakshmi.

Det havde været en lang tur fra New Dehli med mange timers ophold i frankfurt, så det var to trætte spillere der som de første kom til Borup Kulturhus. De er nu blevet indkvarteret og får sig sikkert en god nats søvn.

De er i al fald klar til morgensdages partier.
Verner Christensen 13. september 2012

+ Sidste udkald!!
Skovbo GM 2012 starter på fredag den 14. september. Pt. er der 73 tilmeldte, heraf 24 titelholdere fra 13 forskellige lande. Turneringen spilles som sweitzer med acceleration, så der er gode normchancer for dem der har de ambitioner.

Hvis du stadig overvejer om du skal deltage, så skal du til at beslutte dig. Tilmelding via hjemmeside er mulig til onsdag den 12. september kl. 23.59. Betaling kan ske i forbindelse med indskrivning på fredag. Alle skal indskrives, så vi undgår at nogle vinder uden modstander i første runde.

Program for fredag
16.30 - 17.30 Indskrivning
17.45 Åbning af turneringen ved Borgmester Marie Stærke
18.00 Første runde sættes igang

Der vil være live-transmission af 12 partier fra hver runde. Live-partierne kan ses på flere forskellige måder, og med flere forskellige medier. Links hertil oplyses fredag morgen.
Verner Christensen 10. september 2012

+ Billig overnatning ved Skovbo GM 2012
Hvis man ikke lige er bosiddende i nærheden af Skovbo, kan det være dyrt at finde et sted at overnatte. I forbindelse med, at Borup kulturhus har fået den store omgang, er der åbnet mulighed for, at et begrænset antal spillere kan overnatte på spillestedet. Det koster 65 kr pr nat (inkl. luftmadras og morgenmad).

Der er endvidere mulighed for at leje 5-sengs-hytter for 300 kr - de er placeret ca. 10 km fra spillestedet.

Ønsker man at benytte sig af nogle af overnatningstilbudene -
så skal man straks henvende sig til Hans e Andersen på email-adressen heabyg@mail.dk eller telefon 5687 0510
Verner Christensen 27. august 2012

+ Formen pudset af

Andreas Skytte Hagen
I perioden 1. til 5. juni blev der spillet to turneringer i Ballerup: Brønshøj GM og BMS IM.

Flere af deltagerne i Skovbo GM 2012 var med: GM Hanrik Danielsen fik 6 pts og en 2. plads i GM-gruppen, medens IM Andreas Skytte Hagen og IM Thorbjørn Broman skrabede 3 pts hjem og delte en 7. plads.
I IM-gruppen fik IM Daniel Semcesen 6½ og IM John Arni Nilsen 4 pts, hvilket rakte til hhv. en 2. og en 6. plads.
Verner Christensen 6. juni 2012

+ Så kan man tilmelde sig Skovbo GM 2012
Der er åbent for tilmeldinger til Skovbo GM 2012.

Turneringen spilles over to forlængede weekender i september.
Verner Christensen 22. maj 2012

+ Henrik Danielsen vinder HCA

Henrik Danielsen
GM Henrik Danielsen vandt H C Andersen Mind Games 2012, som blev spillet i Odense i Kr. Himmelfartsferien.

Samtidig kam Henrik igen over 2500 i ELO.
Verner Christensen 22. maj 2012

INTE BARA SCHACK ..... Lars Grahn i bloggosfären

Jasmin Bejtovic blog

Pictures - Billeder

Billeder fra runde 9

Turnerings sponsorer

    Flere turneringer på www.skakturnering.dk    20. juni 2024